top of page
RECEPTEN & ANDER LEUKS
Search
Aagje Blok
Jun 2, 2020
Pastinaakchips
Al die gekke corona-hamsteraars – laten we vriendelijk blijven – schijnen en masse chips in te slaan, en de pastinaken te laten liggen....
0 comments
Aagje Blok
May 26, 2020
Koken met een oudje: zandkoekjes
In onze reeks Koken met een oudje koken of bakken we uit een wat ouder kookboek. Boeken waar we graag op teruggrijpen als we zeker willen...
0 comments
Aagje Blok
Apr 17, 2020
Kaas-ui-sodabrood
Van vriendin Kirsten kreeg ik onlangs een zak bloem en een zak volkorenmeel van molen De Eersteling in Hoofddorp. Nou zien die zakken er...
0 comments
Aagje Blok
Mar 18, 2020
Easy biker lasagne
Het zijn vreemde en soms beangstigende tijden nu. Tijden die het beste in mensen naar boven brengen, maar soms helaas toch ook minder...
0 comments
Aagje Blok
Mar 11, 2020
Kaiserschmarrn
Binnenkort is het weer krokusvakantie... of moeten we zeggen: skivakantie. En behalve skiën ga je dan natuurlijk ook de plaatselijke...
0 comments
Aagje Blok
Mar 4, 2020
Bärlauchpesto | Daslookpesto
Het is weer daslooktijd! Misschien een tikje vroeg, maar dat geldt momenteel voor veel in de natuur. Daslook is een heerlijk groen kruid,...
0 comments
Aagje Blok
Feb 26, 2020
Engadiner Nusstorte
We zijn nog even op wintersport deze week! Dit keer skiën we naar Zwitserland. Een delicatesse uit Engadin is de Nusstorte, waarvoor we...
0 comments
Aagje Blok
Feb 12, 2020
We testen: Melkschijfje
Aangezien wij een naam hoog te houden hebben wat betreft Duits bakken, test Aagje deze week het melkschijfje van Kinder. De rubriek ‘Het...
0 comments
Aagje Blok
Jan 30, 2020
Hähnchenknödel, uit Lust auf Genuss Magazin
Hoewel de meeste mensen griezelen bij de gedachte aan Knödel, Klößen, Krapfen en Nocken – niet bepaald favorieten uit de Duitse keuken –...
0 comments
Aagje Blok
Jan 21, 2020
Haver-walnootblokjes met whiskyglazuur
Dit recept behoeft geen nadere toelichting – zo makkelijk en zo lekker! Nou, eentje dan: laat vooral het glazuur niet achterwege. Het is...
0 comments
Aagje Blok
Jan 16, 2020
eierlikörküchlein
Dit is een van de recepten uit ons boek BACK! Het Duitse bakboek (blz. 124): cakejes met advocaat. En die zien er hier misschien wat...
0 comments
Aagje Blok
Jan 16, 2020
Van Braadpandiner tot bebogeen: bestaat dat eigenlijk nog?
Iedereen kent ze wel, van die producten die je vroeger at (of juist niet – de buurkinderen kregen het wel en jij niet!) en die je niet...
0 comments
Aagje Blok
Jan 8, 2020
We maken Sellerieschnitzel uit Veggie!
Enige tijd geleden wond ik me nogal op, omdat Ronald Giphart ergens in Duitsland het mutsigste tijdschrift had gekocht dat hij kon...
0 comments
Aagje Blok
Dec 20, 2019
Kräutersuppe, uit: Alpenküche
Afgelopen weekend in Duitsland scoorde Aagje bij supermarkt Netto een klein, maar heel leuk kookboekje: Alpenküche, Genießen wie in den...
0 comments
Aagje Blok
Dec 18, 2019
Chocoladesalami
Nee, dit is niet een vieze combinatie van vlees en chocola – dit is chocola vermomd als salami. Waarom? Niemand die het weet, maar het is...
0 comments
Aagje Blok
Dec 2, 2019
Maak zelf marsepein!
Sinterklaas is in aantocht. En hoe leuk is het om voor Sinterklaasavond zelf lekkers te maken? Een recept voor kruidnootjes gaven we je...
0 comments
Aagje Blok
Nov 21, 2019
Makkelijke curry
Deze heerlijke curry maak je in een handomdraai. Het lijkt een hele lijst ingrediënten, maar waarschijnlijk heb je het meeste gewoon in...
0 comments
Aagje Blok
Oct 11, 2019
Kookboekcuriosa: Liberace c.s.
Wij Aagjes zijn dol op rare kookboeken – veelal wat ouder, reuze retro of ronduit absurd. Helaas bezitten we deze kunstwerkjes niet...
0 comments
Aagje Blok
Sep 25, 2019
Van Braadpandiner tot Bebogeen: bestaat Smac eigenlijk nog?
Iedereen kent ze wel, van die producten die je vroeger at (of juist niet – de buurkinderen kregen het wel en jij niet!) en die je niet...
0 comments
Aagje Blok
Sep 24, 2019
Bloemkool-kikkererwtensoep uit Lecker
Aagje heeft uiteraard een aantal abonnementen op culi-tijdschriften, en een van de favorieten is wel het Duitse tijdschrift Lecker. Het...
0 comments
zoek hier op trefwoord
bottom of page