top of page
RECEPTEN & ANDER LEUKS
Search
Aagje Blok
Sep 27, 2020
Pasta mit Pfifferlingen
De herfst begint nu echt, hét favoriete jaargetij van dit Aagje. In ons dorp aan de Moezel gaat overbuurman Stefan nu regelmatig op pad...
1 comment
Aagje Blok
Sep 12, 2020
Bärentatzen
Bärentatzen is een ander woord voor berenvoeten. Een goed berenvoetje is een beetje krokant aan de buitenkant en heerlijk zacht van...
0 comments
Aagje Blok
Sep 2, 2020
Spätzle
De meeste Nederlanders kennen Spätzle als loodzwaar gerecht tijdens de wintersport. Dat loodzware zit ‘m vooral in de bergen kaas die...
0 comments
Aagje Blok
Aug 25, 2020
Frankfurter soße
Bij al dit warme weer is Frankfurter Soße een ideaal gerecht: fris, snel klaar en ook nog eens vegetarisch. Het is een echte Duitse...
0 comments
Aagje Blok
Aug 18, 2020
Koken met een oudje
Een lieve vriendin – ook verzot op retro (kook-)boeken – scoorde dit boekje bij de kringloop in Groesbeek: 50 heerlijke salades. Het...
0 comments
Aagje Blok
Aug 10, 2020
LEMONBARS
Vandaag zwaaien we GB uit... een tikje weemoedig en een tikje zuur, met deze lemon bars, die verrassend makkelijk te maken zijn. Laat ze...
0 comments
Aagje Blok
Aug 4, 2020
Scroppino
Natuurlijk moet je met dit warme weer altijd voorzichtig zijn met alcohol, maar als je dan toch iets te vieren hebt, dan is dit wel heel...
0 comments
Aagje Blok
Jul 28, 2020
Kirschmichel
Ook zo dol op kersen? Wij kunnen er niet genoeg van krijgen nu ze er vers zijn en maken er een Kirschmichel mee, oftewel een klassieke...
0 comments
Aagje Blok
Jul 21, 2020
appelmoescake
Ja, dit klinkt misschien brrr, maar is enorm lekker, én snel gemaakt, en ook nog eens lichter dan een gewone appeltaart of -cake. Met...
0 comments
Aagje Blok
Jul 7, 2020
Rhaberber-erdbeerkuchen mit streuseln
uit BACK! Het Duitse bakboek voor een plaattaart van circa 35x38 cm voor de bodem: 200 g suiker 200 g zachte boter 4 middelgrote...
0 comments
Aagje Blok
Jun 30, 2020
Duitse haringsalade
Er zijn weer nieuwe haringen, dus wat is lekkerder met dit mooie weer dan een frisse haringsalade met wat knapperig brood bij de lunch,...
0 comments
Aagje Blok
Jun 23, 2020
Hollerküchle oftewel vlierbloesems
Het lijkt misschien gek om bloesems te bakken, maar ze smaken heerlijk. Kies bloesems die mooi ‘dicht’ zijn, zodat de smaak niet...
0 comments
Aagje Blok
Jun 23, 2020
Dingen die we vroeger aten...
Er zijn van die maaltijden, daar denk je met plezier aan terug. Andere... not so much. Want wat aten we vroeger soms vieze dingen! •...
0 comments
Aagje Blok
Jun 17, 2020
Quarkknödel mit Plaumen
Net als veel Nederlanders moest ik bij het woord Knödel altijd even slikken. Tot ik doorkreeg dat zoete Knödel, zoals Germknödel, vaak...
0 comments
Aagje Blok
Jun 16, 2020
frambozenclafoutis
Zo lekker, al dat zomerfruit! Inmiddels zitten er weer frambozen aan de struik, dus daar maken we gelijk een frambozen-choco-clafoutis...
0 comments
Aagje Blok
Jun 2, 2020
Bienenstich
Toen ons eerste kookboek, KOCH! Duitse keuken anno nu, uitkwam, werd ons vaak gevraagd: waarom staat er geen Bienenstich in? Nou… heel...
0 comments
zoek hier op trefwoord
bottom of page