top of page
RECEPTEN & ANDER LEUKS
Search
Aagje Blok
Feb 12, 2021
Darwinday!
Het is vandaag Darwindag! De grote wetenschapper werd namelijk op 12 februari 1809 geboren en wordt elk jaar op zijn verjaardag geëerd...
0 comments
Aagje Blok
Feb 10, 2021
Linsen-Zucchini-Bällchen | Linzen-courgetteballetjes
Het is vandaag Wereldpeulvruchtendag! Wij Aagjes zijn dol op peulvruchten, alleen al omdat ze zo ontzettend handig zijn om op voorraad te...
0 comments
Aagje Blok
Feb 5, 2021
Aagje maakt... Lebkuchen-Milch,
oftewel kruidige chocolademelk 5 februari: Warmetruiendag! We kunnen dit jaar onze collega’s niet ‘verrassen’ met onze rare warme truien,...
0 comments
Aagje Blok
Feb 3, 2021
Möhrenkuchen, oftewel worteltaart met walnoten
Je wist het misschien niet, maar op 3 februari is het Carrot Cake Day. En niet alleen de Amerikaanse/Engelse keuken kent zo’n...
0 comments
Aagje Blok
Jan 26, 2021
Aagje test: de Kenwood KWL90.004SI Chef Titanium Patissier XL
[disclaimer: we hebben deze machine gewoon zelf betaald en zijn niet om een review gevraagd!] Wij Aagjes bakken nogal veel. En heel...
0 comments
Aagje Blok
Jan 21, 2021
Aagje bakt... Peanut butter pie
Als je de kalender voor het komende jaar eens checkt op rare feest- of gedenkdagen – altijd leuk – stuit je meteen al in januari op...
0 comments
Aagje Blok
Jan 13, 2021
Aagje to the rescue!
Soms mist een gerecht iets en kun je niet helemaal benoemen wat het is… Of het heeft juist te veel. Wat nu? Aagje to the rescue: onze...
0 comments
Aagje Blok
Jan 7, 2021
Wirsingschmor mit Nüssen | savooienkool met noten
voor 4 porties (bijgerecht) 1 savooienkool (circa 700 g) 2 lente-uitjes 2 knoflookteentjes 2 el gezouten boter 3 el groentebouillon 2 el...
0 comments
Aagje Blok
Jan 6, 2021
Aagje bakt: Nussecken
Ons eerste boek KOCH! Duitse keuken anno nu is inmiddels uitverkocht (yeah!), maar we krijgen nog steeds best veel mailtjes van mensen...
0 comments
Aagje Blok
Jan 1, 2021
Sektgelee mit Obst
Allereerst natuurlijk nog de beste wensen voor 2021! Hebben jullie gisteren ook de champagne opengetrokken? Of natuurlijk, in goede...
0 comments
Aagje Blok
Dec 16, 2020
Aagje bakt 't zelf: de kerststol!
Allemaal al druk bezig met de voorbereidingen voor kerst? Probeer dit recept dan eens! Want wat is er leuker dan zèlf een kerststol...
0 comments
Aagje Blok
Dec 10, 2020
BACK! en het kerstdiner
Wist je dat je met BACK! Het Duitse bakboek in de aanslag, al een hele collectie opties voor kerst-desserts hebt? Wat dacht je van... •...
0 comments
Aagje Blok
Dec 8, 2020
Kerstbakken: Kipferl
De kerst nadert en dus wordt er in heel Duitsland weer woest gebakken; ook deze halvemaanvormige koekjes mogen dan niet ontbreken....
0 comments
Aagje Blok
Dec 2, 2020
Glühwein
Gingen we vorige week al aan de Gebrannte Mandeln, deze week breiden we de ‘kerstmarktervaring’ uit met dé Weihnachtsmarkt-klassieker:...
0 comments
Aagje Blok
Nov 25, 2020
Gebrannte Mandeln | Suikeramandelen
Nu duidelijk is geworden dat de Weihnachtsmärkte dit jaar vanwege Corona niet doorgaan, zullen we zelf voor Glühwein & Co moeten zorgen....
0 comments
Aagje Blok
Nov 18, 2020
Bietenkoekjes met yoghurtdip
Deze week is het de ‘Week van de smaak’. Nou is het bij ons altÃjd de week van de smaak, maar goed, kennelijk is het nodig om er...
0 comments
Aagje Blok
Nov 11, 2020
Aagje maakt: Graupenrisotto
Risotto wordt natuurlijk eigenlijk van rijst gemaakt, maar deze variant vinden wij stiekem zeker zo lekker. Gort heeft namelijk een...
0 comments
Aagje Blok
Nov 4, 2020
Aagje bakt... speltknäckebröd
Het is weer om binnen te blijven en iets te bakken wat je vast nog nooit zelf hebt gemaakt: knäckebröd! Dat is namelijk helemaal niet zo...
0 comments
Aagje Blok
Oct 28, 2020
Aagje bakt: Zwiebelkuchen
We bakken vandaag een klassieke Duitse Zwiebelkuchen, maar dan vegetarisch. Natuurlijk met karwij, en wat kerstomaatjes om het net iets...
0 comments
Aagje Blok
Oct 21, 2020
Aagje bakt... Bolo di pampuna
Een recept voor bolo di pompuna, oftewel pompoencake
0 comments
zoek hier op trefwoord
bottom of page