Aagje BlokFeb 12, 2021Darwinday!Het is vandaag Darwindag! De grote wetenschapper werd namelijk op 12 februari 1809 geboren en wordt elk jaar op zijn verjaardag geëerd...
Aagje BlokNov 4, 2020Aagje bakt... speltknäckebrödHet is weer om binnen te blijven en iets te bakken wat je vast nog nooit zelf hebt gemaakt: knäckebröd! Dat is namelijk helemaal niet zo...
Aagje BlokJul 21, 2020appelmoescakeJa, dit klinkt misschien brrr, maar is enorm lekker, én snel gemaakt, en ook nog eens lichter dan een gewone appeltaart of -cake. Met...
Aagje BlokJun 23, 2020Hollerküchle oftewel vlierbloesemsHet lijkt misschien gek om bloesems te bakken, maar ze smaken heerlijk. Kies bloesems die mooi ‘dicht’ zijn, zodat de smaak niet...
Aagje BlokJun 17, 2020Quarkknödel mit PlaumenNet als veel Nederlanders moest ik bij het woord Knödel altijd even slikken. Tot ik doorkreeg dat zoete Knödel, zoals Germknödel, vaak...
Aagje BlokJun 2, 2020BienenstichToen ons eerste kookboek, KOCH! Duitse keuken anno nu, uitkwam, werd ons vaak gevraagd: waarom staat er geen Bienenstich in? Nou… heel...