top of page
RECEPTEN & ANDER LEUKS
Search
Aagje Blok
Dec 3, 2024
aagje bakt: Walnuss-Plätzchen
In Duitsland beginnen de eerste bakrondes voor de kerst alweer – want ja, je kunt niet vroeg genoeg beginnen. Dat zijn natuurlijk...
0 comments
Aagje Blok
Oct 29, 2024
Aagje bakt... Zwiebelbrot
Op 3 november is het Sandwichday . En... een lekkere sandwich op een herfstachtige zondagmiddag is niet te versmaden. Zeker niet als je...
0 comments
Aagje Blok
Sep 3, 2024
aagje bakt: Streuselschnittchen
Dit is een super makkelijk recept voor Streuselkuchen.
0 comments
Aagje Blok
Mar 26, 2024
Aagje bakt: Eierlikör Küchlein | Advocaatcakejes
Dit is een recept uit een dierbaar ‘geërfd’ kookboek: het boek waaruit de oma van mijn man altijd bakte. Je kunt bij zo’n erfstuk aan de...
0 comments
Aagje Blok
Jan 24, 2024
Aagje bakt: Schweineöhrchen
Na de Kalter Hund van vorige week is het nu tijd voor varkentjes. Varkensoren, om precies te zijn. Waarom deze koekjes zo heten? Het is...
0 comments
Aagje Blok
Dec 20, 2023
Aagje bakt… Lebkuchen
We bakken nog even door voor kerst en maken Lebkuchen. Lebkuchen worden in Duitsland in de opmaat naar kerst gegeten en duiken daar vanaf...
0 comments
Aagje Blok
Nov 16, 2023
Aagje bakt: Quarkbrötchen
uit BACK! Het Duitse bakboek Deze broodjes van kwark-oliedeeg zijn waanzinig makkelijk om te maken. Ideaal voor een warm ontbijtje! circa...
0 comments
Aagje Blok
Sep 7, 2023
Koken met een oudje: citroencake
Nee, we zijn niet denigrerend en dit wordt geen koken met bejaarden. In onze reeks Koken met een oudje koken of bakken we met een recept...
0 comments
Aagje Blok
Apr 5, 2023
aagje bakt: Advocaatcakejes
oftewel Eierlikör Küchlein uit BACK! Het Duitse Bakboek Dit is een van de recepten uit een dierbaar ‘geërfd’ kookboek: het boek waaruit...
0 comments
Aagje Blok
Mar 22, 2023
Quark Bröttchen uit BACK! Het Duitse bakboek
In de Duitse keuken wordt veel gewerkt met kwark-oliedeeg – een makkelijk, luchtig deeg dat voor van alles en nog wat te gebruiken is....
0 comments
Aagje Blok
Feb 5, 2023
aagje bakt: Zebrakuchen
Zebrakuchen is een echte Duitse klassieker, en is te vergelijken met een marmercaker, maar dan wat leuker van vorm. Het intrigerendst aan...
0 comments
Aagje Blok
Oct 11, 2022
Aagje bakt: Mohnschnecken
Vandaag een recept voor iets heel bijzonders: Mohnschnecken, oftewel maanzaadslakken. In de Duitse keuken wordt veel meer gedaan met...
0 comments
Aagje Blok
Sep 21, 2022
Aagje bakt Brezeln
De Dirndl al gestreken en klaar om af te reizen naar München, misschien dit weekend? Deze en komende week vindt daar namelijk het...
0 comments
Aagje Blok
Aug 16, 2022
Aagje bakt: Cornish Pasties
In het kader van heimwee en/of vakantieblues maken we de komende tijd lekkers dat we ooit op vakantie aten (of hadden moeten eten!). Deze...
0 comments
Aagje Blok
Aug 10, 2022
aagje bakt: framboos-amandelcakejes
In het kader van heimwee en/of vakantieblues maken we de komende tijd lekkers dat we ooit op vakantie aten (of hadden moeten eten!)....
0 comments
Aagje Blok
Mar 23, 2022
Salzige Knabbereien | Hartige koekjes
Zelf zoutjes maken moeilijk? Welnee! Deze hartige koekjes zijn een stuk makkelijker te maken dan je zou denken, en je kunt wat smaken...
0 comments
Aagje Blok
Dec 29, 2021
Aagje bakt... Rullerkes (oftewel kniepertjes)
Rullerkes zijn in veel delen van Noord-Duitsland typisch nieuwjaarsgebak: iedereen die je gelukkig nieuwjaar komt wensen, krijgt...
0 comments
Aagje Blok
Jun 10, 2021
aagje bakt: Apfelstrudel
Volgende week is het Apfelstrudeldag – en we geven je nu vast het recept. Waarom? Omdat Strudel niet iets is wat je even doordeweeks...
0 comments
Aagje Blok
Mar 9, 2021
Barbiedag met pindakaaskoekjes
Van Internationale vrouwendag gisteren, zijn we vandaag toch zomaar bij Barbiedag beland – het kan verkeren! Nou had ik een heel stoere...
0 comments
Aagje Blok
Feb 26, 2021
Aagje bakt: Rotweinkuchen
Het is vandaag #TellAFairyTaleDay! Wij gaan voor Roodkapje & de Wolf – en dan natuurlijk, als je vertelt, een mooi diepe wolvenstem...
0 comments
zoek hier op trefwoord
bottom of page