top of page
RECEPTEN & ANDER LEUKS
Search


Aagje bakt: Eierlikör Küchlein | Advocaatcakejes
Dit is een recept uit een dierbaar ‘geërfd’ kookboek: het boek waaruit de oma van mijn man altijd bakte. Je kunt bij zo’n erfstuk aan de...
Aagje Blok
Mar 26, 2024
0 comments


aagje bakt: Vanille Kipferl
Beetje bij beetje komen de kerstdagen dichterbij en wordt het toch echt tijd voor het kerstbakken! In Duitsland wordt daar ruimschoots...
Aagje Blok
Dec 14, 2023
0 comments


Aagje bakt: Quarkbrötchen
uit BACK! Het Duitse bakboek Deze broodjes van kwark-oliedeeg zijn waanzinig makkelijk om te maken. Ideaal voor een warm ontbijtje! circa...
Aagje Blok
Nov 16, 2023
0 comments


aagje bakt: Rotweinkuchen
oftewel: Rodewijncake Bakken met broodbeleg? Why not? Dit recept voor Rotweinkuchen is afkomstig van mijn Duitse ‘schoon’-oma, oma Ellen,...
Aagje Blok
Jun 29, 2023
0 comments


Rhabarber-Erdbeer Kuchen mit Streuseln
We hebben al een paar keer onze liefde voor rabarber beleden, en deze week rabarberen we gewoon door – en wel met deze heerlijke en...
Aagje Blok
Jun 7, 2023
0 comments


aagje bakt: Advocaatcakejes
oftewel Eierlikör Küchlein uit BACK! Het Duitse Bakboek Dit is een van de recepten uit een dierbaar ‘geërfd’ kookboek: het boek waaruit...
Aagje Blok
Apr 5, 2023
0 comments


Quark Bröttchen uit BACK! Het Duitse bakboek
In de Duitse keuken wordt veel gewerkt met kwark-oliedeeg – een makkelijk, luchtig deeg dat voor van alles en nog wat te gebruiken is....
Aagje Blok
Mar 22, 2023
0 comments


Buchteln, recept uit BACK! Het Duitse bakboek
Kennen jullie Buchteln? Buchteln zijn een soort zoete gistbroodjes die je misschien in Oostenrijk weleens gegeten hebt, of in Beieren, al...
Aagje Blok
Feb 15, 2023
0 comments


Aagje bakt: kerstboompjes
oftewel: Eierlikör Küchlein In het kader van 'kerstbakken' wijken we vandaag stiekem af van de traditionele Duitse kerstbaksels. Want een...
Aagje Blok
Dec 20, 2022
0 comments


Aagje bakt voor kerst: Stollenkonfekt mit Marzipan
Een grote stol bakken – het is best een onderneming. Wie liever iets kleiners heeft, maakt Stollenkonfekt, een soort eenhapsstolletjes....
Aagje Blok
Dec 15, 2022
0 comments


Aagje bakt: Kipferl
Nu de Sint het land weer heeft verlaten, barst het kerstbakken pas echt los. Na de Zimtsterne van vorige week storten we ons vandaag op...
Aagje Blok
Dec 6, 2022
0 comments


Aagje bakt: Quarkbällchen | Kwarkbolletjes
Ken je Quarkbällchen al? Ze ogen misschien onschuldig: kleine balletjes, die een beetje op oliebollen lijken. Niets is minder waar... ze...
Aagje Blok
Sep 1, 2022
0 comments


Aagje bakt… Apfelstrudel
Vandaag, 17 juni, is het Apfelstrudeldag, dus waarom niets eens de uitdaging aangaan? Aangezien dit overheerlijke Oostenrijkse gebak wel...
Aagje Blok
Jun 17, 2022
0 comments


Bienenstich voor Wereldbijendag
Het is vandaag Wereldbijendag! Bijen zijn niet alleen prachtige beestjes, ze zijn ook enorm belangrijk voor de bestuiving van gewassen en...
Aagje Blok
May 20, 2022
0 comments


Rabarber-aardbei-kruimelcake
oftewel: Rhabarber-Erdbeer Kuchen mit Streuseln Vorige week beleden we al onze grote liefde voor rabarber (en asperges); deze week...
Aagje Blok
May 11, 2022
0 comments


Aagje bakt: Eierlikör Küchlein
Wil je voor de Pasen iets bakken? Probeer dan eens deze advocaatcakejes! Ze komen uit een oud kookboek van de oma van mijn man, oma...
Aagje Blok
Apr 13, 2022
0 comments


Aagje bakt... Rullerkes (oftewel kniepertjes)
Rullerkes zijn in veel delen van Noord-Duitsland typisch nieuwjaarsgebak: iedereen die je gelukkig nieuwjaar komt wensen, krijgt...
Aagje Blok
Dec 29, 2021
0 comments


Aagje maakt: Duitse mini-kerststolletjes
oftewel: Stollenkonfekt mit Marzipan Een grote stol bakken – het is wel een beetje een onderneming. Wie liever iets kleiners heeft, maakt...
Aagje Blok
Dec 15, 2021
0 comments


Aagje bakt: Vanille Kipferl
We hebben de eerste advent achter de rug, en dus wordt het tijd om aan de kerst-bak te gaan! We doen dat vandaag met Kipferl – van...
Aagje Blok
Nov 30, 2021
0 comments


Aagje bakt: een Gugelhupf
Een Gugelhupf is wat we in Nederland een tulband noemen. De klassieke Gugelhupf wordt met gist gemaakt, wat in Nederland wat lastiger te...
Aagje Blok
Sep 29, 2021
0 comments



zoek hier op trefwoord
bottom of page