top of page
RECEPTEN & ANDER LEUKS
Search
Aagje Blok
Mar 26
Aagje bakt: Eierlikör Küchlein | Advocaatcakejes
Dit is een recept uit een dierbaar ‘geërfd’ kookboek: het boek waaruit de oma van mijn man altijd bakte. Je kunt bij zo’n erfstuk aan de...
0 comments
Aagje Blok
Dec 14, 2023
aagje bakt: Vanille Kipferl
Beetje bij beetje komen de kerstdagen dichterbij en wordt het toch echt tijd voor het kerstbakken! In Duitsland wordt daar ruimschoots...
0 comments
Aagje Blok
Nov 16, 2023
Aagje bakt: Quarkbrötchen
uit BACK! Het Duitse bakboek Deze broodjes van kwark-oliedeeg zijn waanzinig makkelijk om te maken. Ideaal voor een warm ontbijtje! circa...
0 comments
Aagje Blok
Jun 29, 2023
aagje bakt: Rotweinkuchen
oftewel: Rodewijncake Bakken met broodbeleg? Why not? Dit recept voor Rotweinkuchen is afkomstig van mijn Duitse ‘schoon’-oma, oma Ellen,...
0 comments
Aagje Blok
Jun 7, 2023
Rhabarber-Erdbeer Kuchen mit Streuseln
We hebben al een paar keer onze liefde voor rabarber beleden, en deze week rabarberen we gewoon door – en wel met deze heerlijke en...
0 comments
Aagje Blok
Apr 5, 2023
aagje bakt: Advocaatcakejes
oftewel Eierlikör Küchlein uit BACK! Het Duitse Bakboek Dit is een van de recepten uit een dierbaar ‘geërfd’ kookboek: het boek waaruit...
0 comments
Aagje Blok
Mar 22, 2023
Quark Bröttchen uit BACK! Het Duitse bakboek
In de Duitse keuken wordt veel gewerkt met kwark-oliedeeg – een makkelijk, luchtig deeg dat voor van alles en nog wat te gebruiken is....
0 comments
Aagje Blok
Feb 15, 2023
Buchteln, recept uit BACK! Het Duitse bakboek
Kennen jullie Buchteln? Buchteln zijn een soort zoete gistbroodjes die je misschien in Oostenrijk weleens gegeten hebt, of in Beieren, al...
0 comments
Aagje Blok
Dec 20, 2022
Aagje bakt: kerstboompjes
oftewel: Eierlikör Küchlein In het kader van 'kerstbakken' wijken we vandaag stiekem af van de traditionele Duitse kerstbaksels. Want een...
0 comments
Aagje Blok
Dec 15, 2022
Aagje bakt voor kerst: Stollenkonfekt mit Marzipan
Een grote stol bakken – het is best een onderneming. Wie liever iets kleiners heeft, maakt Stollenkonfekt, een soort eenhapsstolletjes....
0 comments
Aagje Blok
Dec 6, 2022
Aagje bakt: Kipferl
Nu de Sint het land weer heeft verlaten, barst het kerstbakken pas echt los. Na de Zimtsterne van vorige week storten we ons vandaag op...
0 comments
Aagje Blok
Sep 1, 2022
Aagje bakt: Quarkbällchen | Kwarkbolletjes
Ken je Quarkbällchen al? Ze ogen misschien onschuldig: kleine balletjes, die een beetje op oliebollen lijken. Niets is minder waar... ze...
0 comments
Aagje Blok
Jun 17, 2022
Aagje bakt… Apfelstrudel
Vandaag, 17 juni, is het Apfelstrudeldag, dus waarom niets eens de uitdaging aangaan? Aangezien dit overheerlijke Oostenrijkse gebak wel...
0 comments
Aagje Blok
May 20, 2022
Bienenstich voor Wereldbijendag
Het is vandaag Wereldbijendag! Bijen zijn niet alleen prachtige beestjes, ze zijn ook enorm belangrijk voor de bestuiving van gewassen en...
0 comments
Aagje Blok
May 11, 2022
Rabarber-aardbei-kruimelcake
oftewel: Rhabarber-Erdbeer Kuchen mit Streuseln Vorige week beleden we al onze grote liefde voor rabarber (en asperges); deze week...
0 comments
Aagje Blok
Apr 13, 2022
Aagje bakt: Eierlikör Küchlein
Wil je voor de Pasen iets bakken? Probeer dan eens deze advocaatcakejes! Ze komen uit een oud kookboek van de oma van mijn man, oma...
0 comments
Aagje Blok
Dec 29, 2021
Aagje bakt... Rullerkes (oftewel kniepertjes)
Rullerkes zijn in veel delen van Noord-Duitsland typisch nieuwjaarsgebak: iedereen die je gelukkig nieuwjaar komt wensen, krijgt...
0 comments
Aagje Blok
Dec 15, 2021
Aagje maakt: Duitse mini-kerststolletjes
oftewel: Stollenkonfekt mit Marzipan Een grote stol bakken – het is wel een beetje een onderneming. Wie liever iets kleiners heeft, maakt...
0 comments
Aagje Blok
Nov 30, 2021
Aagje bakt: Vanille Kipferl
We hebben de eerste advent achter de rug, en dus wordt het tijd om aan de kerst-bak te gaan! We doen dat vandaag met Kipferl – van...
0 comments
Aagje Blok
Sep 29, 2021
Aagje bakt: een Gugelhupf
Een Gugelhupf is wat we in Nederland een tulband noemen. De klassieke Gugelhupf wordt met gist gemaakt, wat in Nederland wat lastiger te...
0 comments
zoek hier op trefwoord
bottom of page