top of page
Aagje Blok

Wirsingschmor mit Nüssen | savooienkool met noten



voor 4 porties (bijgerecht)


1 savooienkool (circa 700 g)

2 lente-uitjes

2 knoflookteentjes

2 el gezouten boter

3 el groentebouillon

2 el witte wijn

zout, peper

versgeraspte nootmuskaat

150 g hele hazelnoten

25 g roomboter


1. Verwijder de buitenste bladeren van de kool. Snijd de rest in vieren, verwijder de stronk en snijd de bladeren vervolgens in repen. Was die grondig.

2. Snijd zowel het wit als het groen van de lente-uitjes in ringetjes en was ze goed. Pel de knoflookteentjes en snijd heel fijn.

3. Smelt de boter in een pan en bak daarin kort de lente-ui en knoflook. Voeg de repen kool toe en bak kort mee. Giet de bouillon en wijn erbij en breng krachtig op smaak met peper. Leg het deksel op de pan en laat 10 min. stoven.

4. Hak de noten grof met een groot mes. Pureer het koolmengsel kort (het mag niet te fijn worden!), en roer er dan 25 g boter door. Verwarm al roerend weer op het vuur en meng er de hazelnoten door.

5. Breng op smaak met zout en peper en rasp de nootmuskaat erboven.


Dit recept komt uit KOCH! Duitse keuken anno nu


© foto: uitgeverij Aagje Blok


0 comments

Comments


bottom of page