Vier de lente! Aagje maakt daslookzout...
- Aagje Blok
- Mar 19
- 1 min read

Door het lenteweer van de afgelopen tijd komt ons favoriete kruid weer boven de grond: daslook! We gaven je hier eerder al een recept voor een lekkere daslooksoep en daslookpesto maar wist je dat je er ook aromatisch zout mee kunt maken? Heerlijk voor op een (paas)eitje, over asperges, bij een stukje vis… Bijkomend voordeel: langer houdbaar, dus langer genieten van je daslook.
Nodig voor 2 potjes met ca. 220 ml inhoud
200 g daslook
300 g grof zeezout
geraspte schil van 1 limoen
bakpapier
1. Snijd de stelen van de daslook. Was de blaadjes, droog ze goed in bijvoorbeeld een slacentrifuge en snijd ze kleiner. Maal de daslook, samen met het zeezout en de limoenschil, fijn in een keukenmachine of iets als een magic bullet.
2. Verwarm de oven voor tot 80 °C. Leg een vel bakpapier op een bakplaat en spreid het mengsel erover uit. Laat het zout in de oven ca. 2 uur drogen. Neem het uit de oven en laat goed afkoelen.
3. Vul de goed schoongemaakte potjes met het zout. Ook leuk als kadootje!
Foto: © Nida Degutiene@shutterstock.com
Comments