top of page
Aagje Blok

Stoofpeertjescake


Stoofpeertjes maak ik meestal zelf, maar in een opwelling – ‘o, kijk!’ – had ik een pot kant-en-klare bij de Lidl gekocht. Smaak prima, consistentie iets minder. Hard vanbinnen, zacht aan de buitenkant. Dus wat doet een mens er dan mee? Cake bakken!


voor 6-8 punten


180 g zachte boter

180 g suiker

2 eieren

180 g zelfrijzend bakmeel

30 g rozijnen

3 stoofpeertjes


1. Verwarm de oven voor op 170 ºC. Vet een springvorm (21 cm ø) in en bekleed met bakpapier.*

2. Klop in een keukenmachine of met een handmixer de boter romig met de suiker. Voeg een voor een de eieren toe en meng er goed doorheen.

3. Zeef het bakmeel erboven, voeg de rozijnen toe en schep om tot alles goed is gemengd. Schep in de springvorm.

4. Neem de peertjes uit het vocht en laat iets uitlekken. Snijd elk peertje in smalle partjes en verdeel die over het deeg; druk ze er iets in.

5. Bak 35 min. en controleer: de rand moet goudgeel zijn. Neem uit de oven, zet op een rooster en laat 10 min. in de vorm staan. Neem de cake dan uit de vorm en laat verder op het rooster afkoelen.


* Dit is zo’n instructie die ik vroeger nooit opvolgde als ik het in een recept tegenkwam – dubbelop, toch? Maar ik heb het laatst een keer braaf gedaan en zowaar: nog nooit kwam een cake zo mooi uit zijn vorm. Minder koppig zijn, dus.


© foto uitg. aagje blok




0 comments

Comments


bottom of page