top of page
Aagje Blok

Rabarber-aardbei-kruimelcake



oftewel: Rhabarber-Erdbeer Kuchen mit Streuseln


Vorige week beleden we al onze grote liefde voor rabarber (en asperges); deze week rabarberen we gewoon door, en wel met deze heerlijke en makkelijke rabarber-aardbei-plaatcake.


voor een plaatcake van circa 35x38 cm


voor de bodem:

200 g suiker

200 g zachte boter

4 middelgrote eieren

250 g bloem

2 tl bakpoeder


voor de vulling:

500 g magere kwark

250 ml halfvolle melk

80 g maïzena

60 g suiker

2 limoenen


voor de fruitlaag:

700 g rabarber

300 g aardbeien


voor de Streusel:

6 el bloem

6 el suiker

1 tl gemberpoeder

3 el koude boter, in vlokjes


1. Maak eerst de Streusel: meng in een kommetje de bloem met de suiker en het gemberpoeder. Werk met je vingertoppen de boter erdoor tot het geheel mooi kruimelig is; het moet een beetje op nat zand lijken. Zet in de koelkast.

2. Doe voor de vulling de kwark met de melk in een hoge kom en voeg maïzena, suiker en de rasp van de limoenen toe; klop goed los tot alle klontjes weg zijn. Zet weg. Was de rabarber en aardbeien; snijd de rabarber in plakjes van circa 1 cm. Halveer de aardbeien.

3. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Maak de bodem: klop de suiker en de boter los, voeg een voor een de eieren toe en zeef de bloem en bakpoeder erdoor. Meng tot een glad beslag. Bekleed een braadslee of een bakplaat met opstaande rand met bakpapier; zorg dat het papier een opstaande rand vormt. Schep het deeg erop en strijk gelijkmatig uit; dit gaat het makkelijkst met een mes.

4. Schenk de kwarkvulling erop – dit lijkt erg vloeibaar, maar het kan echt – en strijk uit. Verdeel het fruit er gelijkmatig over. Strooi het streuselmengsel erover en bak de plaattaart in 50-60 min. goudgeel. Neem uit de oven en laat afkoelen.


© foto uitg. aagjeblok


Dit recept is afkomstig uit ons boek BACK! Het Duitse Bakboek, dat je hier en in de (online) boekhandel kunt kopen.



0 comments

Comments


bottom of page