Al die gekke corona-hamsteraars – laten we vriendelijk blijven – schijnen en masse chips in te slaan, en de pastinaken te laten liggen. Da’s dan jammer voor ze, want wij weten wel raad met pastinaak: pastinaakchips. Heel lekker en zo gemaakt! Je hebt nodig: ca. 600 g pastinaken 2 el olijfolie ½ tl komijnpoeder snufje chilivlokken snuf gerookt paprikapoeder zeezout 1. Verwarm de oven voor op 180 ºC (hetelucht 160 ºC). Schil de pastinaken heel dun met een dunschiller en snijd de kontjes eraf. Snijd de pastinaken vervolgens in dunne plakken; dit gaat het makkelijkst met een heel scherp mes, of een mandoline. Je kunt voor rondjes gaan, zoals gewone chips, of lange slierten snijden. Dep droog met keukenpapier. 2. Doe de chips in een kom en vermeng met de olie; bestrooi met de specerijen en meng goed. Dit gaat het makkelijkst met je handen. Spreid de chips uit over een bakplaat; zorg dat ze goed de ruimte hebben, bak ze anders in twee ladingen. Rooster 20-25 min. in de oven; schud de plaat af en toe om. De chips moeten aan de randen mooi goudbruin zijn. 3. Doe de chips heel voorzichtig over op wat keukenpapier en laat afkoelen. Tijdens het koelen worden ze vanzelf krokant. Bestrooi naar smaak met wat zeezout. [MT] foto © Christopher Elwell | shutterstock #pastinaak #zelfgemaakt #chips
Aagje Blok
Commenti