De herfst is nu echt begonnen, hét favoriete jaargetij van dit Aagje. In ons dorp aan de Moezel gaat overbuurman Stefan nu regelmatig op pad met een mand, de bossen in om Pfifferlinge te oogsten. En gelukkig neemt hij ook altijd een schaaltje voor ons mee! En omdat het vandaag Wereld Pastadag is maken we pasta met Pfifferlinge, oftewel cantharellen.
voor 4 eters
400 g verse Pfifferlinge (cantharellen)
4 lente-uitjes
4 takjes tijm
400 g Bandnudeln of andere lintpasta
1 el gezouten boter
100 g rookspek in blokjes
150 ml droge witte wijn
200 ml room
peper, zout
1 el sausbinder
verse nootmuskaat
1. Maak de paddenstoelen schoon; snijd grote exemplaren doormidden. Maak de lente-uitjes schoon en snijd in stukjes van ongeveer 1 cm. Was de tijm, schud goed droog en ris de blaadjes van de takjes.
2. Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit ondertussen de boter in een ruime pan en bak daarin het rookspek krokant. Doe de Pfifferlingen erbij en bak ze al roerend 5 min. mee. Voeg dan de lente-uitjes toe en blus met de witte wijn. Kook tot een derde in.
3. Giet de room erbij en breng op smaak met zout en peper. Roer de tijm erdoor en bind de saus met de sausbinder.
4. Giet de pasta af voeg die aan de saus toe. Schep voorzichtig om, rasp er wat nootmuskaat boven en serveer.
Dit recept komt uit ons boek Koch! Duitse keuken anno nu, waarvan beide oplages helaas uitverkocht zijn.
foto: © Natalia Korshunova@Shutterstock
コメント