De herfst begint nu echt, hét favoriete jaargetij van dit Aagje. In ons dorp aan de Moezel gaat overbuurman Stefan nu regelmatig op pad met een mand, de bossen in om Pfifferlinge te oogsten. En gelukkig neemt hij ook altijd een schaaltje voor ons mee! voor 4 eters 400 g verse Pfifferlinge (cantharellen) 4 lente-uitjes 4 takjes tijm 400 g lintpasta 1 el gezouten boter
100 g rookspek 150 ml droge witte wijn 200 ml slagroom peper, zout 1 el sausbinder verse nootmuskaat 1. Maak de paddenstoelen schoon; snijd grote exemplaren doormidden. Maak de lente-uitjes schoon en snijd in stukjes van ongeveer 1 cm. Was de tijm, schud goed droog en ris de blaadjes van de takjes. 2. Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit ondertussen de boter in een ruime pan en bak daarin het rookspek krokant. Doe de Pfifferlinge erbij en bak ze al roerend 5 min. mee. Voeg dan de lente-uitjes toe en blus met de witte wijn. Kook tot een derde in. 3. Giet de slagroom erbij en breng op smaak met zout en peper. Roer de tijm erdoor en bind de saus met de sausbinder. 4. Giet de pasta af voeg die aan de saus toe. Schep voorzichtig om, rasp er wat nootmuskaat boven en serveer. Dit recept komt uit Koch! Duitse keuken anno nu, waarvan beide oplages inmiddels uitverkocht zijn. Wel nog te koop in de boekhandel zijn Koch! vegetarisch (ISBN: 9789462501393) en Back! Het Duitse bakboek (ISBN: 9789082214918). De laatste is ook bestelbaar op deze site, zie de homepage. [LT]
foto: © Natalia Korshunova@Shutterstock #KOCH! #Pfifferlinge
Wat een mooie, nieuwe en frisse site met lekkere recepten.