top of page
Aagje Blok

Bärlauchsuppe | Daslooksoep


Veel mensen weten niet zo goed wat ze met daslook aanmoeten. In Duitsland is daslook, daar getooid met de prachtige naam Bärlauch, naar ons gevoel toch iets bekender. Je kunt daar zelfs gewoon in de supermarkt flinke bossen kopen. En hoewel we er zelf graag pesto cq pestobrood van maken (zie elders op deze blog en in BACK! Het Duitse bakboek), gaan we vandaag voor een soepje! 4 personen 1 flinke bos daslook 2 (banaan)sjalotten 1 el gezouten boter, 3 el normale boter 800 ml groentebouillon 100 ml droge witte wijn 4 el bloem zout, knoflookpeper 75 ml slagroom 75 g crème fraîche 1. Was de daslook en schud goed droog. Houd 4 blaadjes apart voor de garnering en snijd die in reepjes; snijd de rest grof. Pel en snipper de sjalotten en verwarm 1 el gezouten boter in een ruime pan. Bak daarin de sjalotjes aan. 2. Voeg de helft van de grof gesneden daslook toe en bak kort mee. Blus af met bouillon en wijn, breng kort aan de kook, draai het vuur dan laag en laat circa 10 min. zachtjes pruttelen. 3. Smelt de resterende boter in een tweede ruime pan. Strooi de bloem er al roerend bij en ‘bak’ de bloem (dit vergt een minuut of 3). Giet al roerend de daslookbouillon erbij en breng op smaak met zout en peper. Voeg de resterende grof gesneden daslook toe en laat nog 5 min. zachtjes koken; zorg dat de soep niet aanbrandt. 4. Pureer de soep met een staafmixer en zet terug op heel laag vuur. Roer de slagroom erdoor, breng nogmaals op smaak, verdeel over 4 borden of kommen en garneer elke portie met een dotje crème fraîche en een paar reepjes daslook. Lekker met wat grof brood. [MT] © foto Madeleine Steinbach@shutterstock


0 comments

Comments


bottom of page