top of page
Aagje Blok

Bosbessenijs


Een hittegolf vraagt wel om wat verkoeling. Dit makkelijke ijs – geen machine nodig – maak je in een handomdraai en is superlekker!


voor 4 personen


sap van 1 citroen

125 g mascarpone, op kamertemperatuur

6 el poedersuiker

1 rijpe banaan

½ tl gemberpoeder

handvol bosbessen, plus wat extra

eventueel wat verse munt, voor het serveren


1. Vermeng in een kom het citroensap met de mascarpone. Voeg de poedersuiker toe en meng goed; zorg dat de suiker geen klontjes vormt.

2. Prak de banaan en vermeng met het gemberpoeder. Schep de geprakte banaan samen met de bosbessen door de mascarpone en zorg dat daarbij de bessen kapot gaan, zodat het ijs een mooi roze kleur krijgt.

3. Doe over in een diepvriesdoos met goed sluitend deksel. Zet mininaal twee uur in de vriezer, of tot het ijs stevig is geworden. Serveer in kommetjes of oubliehoorntjes en garneer met wat extra bosbessen en eventueel wat munt.



Foto: © Anna-Mari West@Shutterstock.com


0 comments

Comentários


bottom of page