top of page
Aagje Blok

Bloemkool-kikkererwtensoep uit Lecker


Aagje heeft uiteraard een aantal abonnementen op culi-tijdschriften, en een van de favorieten is wel het Duitse tijdschrift Lecker. Het leuke is dat je in Nederland ook een abonnement kunt nemen, zonder dat daar veel extra verzendkosten voor in rekening worden gebracht. We koken er regelmatig uit; afgelopen weekend o.a. deze veggie en lowcarb bloemkool-kikkererwtensoep. Tried and tested door de eetgroep... een kritischer publiek kun je niet hebben. En hij was een succes! voor 4 eters

2 blikken kikkererwten (à 425 g)

1 grote bloemkool

4 el olijfolie

3 el kerriepoeder

1/2 tl gemalen koriander

1/2 tl zout

1/2 tl versgemalen peper

2 groentebouillonblokjes

sap van 1 citroen

50 g babyspinazie

150 g Griekse yoghurt

bakpapier 1. Verwarm de oven voor op 200 °C en bekleed een bakplaat met een vel bakpapier. Laat de kikkererwten uitlekken, maak de bloemkool schoon en verdeel die in kleine roosjes. Meng beide met olijfolie, kerriepoeder, koriander, zout en peper. Spreid het mengsel uit over de bakplaat en rooster 25-30 min. in de oven.

2. Houd een kwart van het bloemkool-kikkererwtenmengsel achter, doe de rest in een grote pan met 1,5 l water en de bouillonblokjes. Laat de soep ca. 5 min. koken.

3. Was de spinazie en dep die droog. Pureer de soep met een staafmixer en breng 'm op smaak met zout, peper en citroensap. Verwarm vlak voordat je gaat opdienen het achtergehouden bloemkool-kikkererwtenmengsel kort. Verdeel de soep over 4 kommen en serveer met wat blaadjes spinazie, het mengsel en een dot joghurt. [LT] Uit Lecker, ed. september 2019, verschenen bij Bauer Food Experts, www.lecker.de © foto: Jennifer Schmidt@Unsplash


Comments


bottom of page