top of page
Aagje Blok

­­Aagje maakt zelf kokosmakronen


Ook zo dol op kokosmakronen? Laten die nou heel makkelijk en snel zelf te maken zijn. En je hoeft maar drie ingrediënten in huis te hebben. Dus ook een fijne oplossing voor als je onverwacht bezoek krijgt en snel even iets lekkers voor bij de koffie wilt maken. We kregen de vraag of het niet makkelijker en goedkoper is om ze kant-en-klaar in de supermarkt te kopen? Jazeker! Maar deze zijn veel lekkerder dan de vaak toch wat taaie bonkjes uit de winkel.


voor 16 stuks

4 eieren (alleen de eiwitten; de dooiers kun je gebruiken voor iets anders)

200 g kristalsuiker

200 g geraspte kokos

eventueel 50 g pure chocola


1. Verwarm de oven voor op 175 ºC.

2. Splits de eieren en doe de eiwitten in een steelpan. Meng suiker en kokos erdoor en verhit het mengsel ± 3 min. op middelhoog vuur, zodat de suiker smelt. Blijf steeds roeren om te voorkomen dat het mengsel verkleurt.

3. Leg een vel bakpapier op een bakplaat en schep er met twee lepels 16 bergjes van de mix op* of spuit de makronen op met een spuitzak. Zorg voor voldoende afstand tussen de hoopjes.

4. Bak de makronen in het midden van de oven in ±20 min. goudbruin en laat ze op een rooster afkoelen.

5. Eet ze zo of decoreer ze met streepjes (in de magnetron of au bain-marie) gesmolten chocola. [LT]

* Je kunt ze ook op ouweltjes leggen, als je die toevallig in huis hebt.


© foto: Oxana Denezhkina@123RF



0 comments

Related Posts

See All

Comments


bottom of page