top of page
Aagje Blok

­­Aagje maakt zelf borrelnoten


Noten zijn lekker en gezond, maar een handje noten kan soms… nou ja, een tikkie saai zijn. Vandaar dat iemand waarschijnlijk ooit borrelnoten bedacht, maar die zijn vaak vreselijk zout en über gekruid (en heel wat minder gezond).

Maak ze gewoon eens lekker zelf! Je kunt naar hartenlust variëren met smaakjes (kerrie- en mosterdpoeder doen het ook goed), maar laat in elk geval de suiker niet achterwege – die maakt vreemd genoeg de smaak juist af.


2 eiwitten

3 el olie (wij namen 1 el olijfolie, 2 el zonnebloem)

1 el bruine basterdsuiker

3 tl knoflookzout

1 tl gerookt paprikapoeder

2 tl gemalen peper

750 g cashews (je kunt ze ook mengen met bijv. amandelen, hazelnoten, pinda‘s, walnoten of pompoen- of zonnebloempitten)

2 handenvol heeeeel fijn gesneden rozemarijn


1. Verwarm de oven voor op 200 ºC.

2. Klop de eiwitten goed los met de olie, suiker en specerijen en schep de noten er gelijkmatig door. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat of braadslee en strooi de rozemarijn erover.

3. Bak onder in de oven gedurende 20 minuten. N.B.: neem de noten alle 5 minuten uit de oven en schud goed om zodat ze gelijkmatig geroosterd worden. Pas op dat ze niet verbranden!

4. Neem uit de oven en laat afkoelen (echt, warm zijn ze een stuk minder lekker!) en drogen.


© foto: Jenn Kosar@Unsplash



0 comments

Comments


bottom of page