top of page
Aagje Blok

Aagje maakt... Spinazie-hummus met zalm


Zo fijn dat het weer kon! Een weekje in Duitsland geweest en – naast allerlei leuke typisch Duitse bak- en kookbenodigdheden – ook nr. 8 van het culi-tijdschrift Lust auf Genuss in de supermarkt kunnen scoren. Dit is volledig gewijd aan Mezze & Co., oftewel de keuken van het Midden-Oosten, waaronder een hele rubriek ‘hummus’. Wij kozen voor spinazie-hummus met zalm. En dat bleek goddelijk lekker!

voor 4 personen 200-250 g kikkererwten uit blik 150 g babyspinazie 4 tenen knoflook 6-7 el citroensap ca. 200 g tahini 7 el olijfolie zout en peper 40 g ongezouten, geschilde pistachenoten 1 el sesamzaad (zwart ziet er leuk uit bij dit gerecht) 1 avocado 1 rode ui 1-2 tl djinten 1 tl gerookt paprikapoeder 1/2 tl cayennepeper 1 tl suiker 1 el tomatenpuree 4 zalmmoten zonder vel (± 150 g per stuk)


1. Spoel de kikkererwten af onder de kraan. Was de spinazie en schud die droog. Pel twee van de knoflooktenen. Maal dit alles met 2-3 el citroensap, de tahini, 3 el olie en 100 ml water in een keukenmachine glad en breng de hummus op smaak met zout en peper. 2. Hak de pistachenoten grof en rooster die, samen met het sesamzaad, licht in een droge koekenpan. Halveer de avocado, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in schijfjes. Besprenkel die met 2 el citroensap, zodat ze niet verkleuren. 3. Maak de ui en de 2 overige knoflooktenen schoon, snijd ze heel fijn en bak ze in 2 el olie tot ze licht karamelliseren. Voeg djinten, paprikapoeder, cayennepeper en suiker toe en bak ze 3 min. mee. Doe dan de tomatenpuree, 2 el citroensap en 150 ml water erbij, breng aan de kook en breng de saus op smaak met zout en peper. 4. Bestrooi de zalmfilets licht met peper en zout en bak ze in de resterende olie ca. 2 min. aan elke kant. Neem ze van het vuur en laat 1 min. rusten. Spreid de hummus in een cirkel uit op de borden, leg de zalm en de schijfjes avocado erop en schep er een paar lepels van de spicy tomatensaus (chraime) overheen. Decoreer het bord tot slot met het pistache/sesammengsel. [LT] Uit Lust auf Genuss Magazin nr. 8- 2021, uitgave van Burda.com, ook online te bestellen – aanrader!

Foto: © lust-auf-genuss.de

0 comments

Comments


bottom of page