Er zijn van die blikjes die je soms koopt – ‘handig voor de voorraad’ – om ze vervolgens weg te zetten en maanden later te denken: wat wilde ik daar eigenlijk mee? Dat overkomt me regelmatig bij vis, waarschijnlijk omdat ik dol ben op vis en het dus graag in huis heb, maar in de regel toch liever de verse variant koop. En dus bleek ik opeens vier blikken gerookte makreel in huis te hebben waar dringend iets mee moest gebeuren. Simpele oplossing: paté, heerlijk bij een glaasje rosé!
2 blikjes gerookte makreel (à 125 g)
100 g crème fraîche
1 lente-uitje
paar sprieten bieslook
½ citroen (of limoen)
½ tl venkelzaadjes
zout, (knoflook)peper
1. Laat de makreel uitlekken. Doe over in een kom en prak fijn met de crème fraîche.
2. Was de lente-uitjes en bieslook en snijd fijn; voeg samen met het sap van de citroen en de venkelzaadjes toe aan de makreel. Meng goed en breng op smaak met zout en knoflookpepe en laat minimaal 1 uur intrekken. Serveer met crackertjes of stokbrood.
© foto cristanna@Adobestock.com
תגובות