top of page
Aagje Blok

Aagje maakt… Rocky Road met bitterkoekjes en cranberry


In Amerika wordt op 2 juni National Rocky Road Day gevierd. Hoeven we niet aan mee te doen natuurlijk, maar waarom ook niet? Rocky Road is natuurlijk wel een enorme suikerbom – niet iets wat je elke dag serveert dus. Maar ontzettend lekker, zo klaar en – tenzij het erg warm is – ook nog eens makkelijk mee te nemen. Of om, feestelijk verpakt, cadeau te geven...


Voor 48 blokjes 180 bitterkoekje 60 g pistachenoten (gedopt gewicht) 80 g gedroogde cranberry’s + een paar losse ter decoratie 150 g pure chocolade 150 g melkchocolade 125 g boter 3 el golden syrup of vloeibare honing


1. Snijd de bitterkoekjes in stukjes en de pistachenoten doormidden. Doe ze samen met de cranberry’s in een kom en schep dooreen. Hak de beide chocoladesoorten grof. Bekleed een brownievorm of een langwerpige ovenschaal strak met aluminiumfolie. 2. Doe de chocolade, boter en golden syrup of honing in een vuurvaste kom en hang die boven een pan met wat kokend water. Laat al roerend smelten, en pas op dat de bodem van de kom het water niet raakt. 3. Schep, zodra alles gesmolten is en mooi glanst, 125 ml eruit en houd die even apart. Meng de overige gesmolten chocolade door het bitterkoekjesmengsel. Schep dit in de brownievorm en druk met een spatel glad. Schenk de achtergehouden chocolade erop en verdeel, zodat een wat gladder laagje ontstaat. Strooi er ter decoratie nog wat cranberry’s op en zet minimaal 2 uur, maar liever nog een hele nacht, in de koelkast om op te stijven. Snijd voor het serveren in blokjes.


Foto © uitgeverij Aagje Blok



0 comments

Kommentare


bottom of page