top of page
Aagje Blok

Aagje maakt: Rettichcarpaccio met walnoten


Het is vandaag Nationale Groente- en Fruitdag en daarom maar eens een recept uit ons boek Koch! De Duitse Vegetarische Keuken, met groente én fruit! Een carpaccio – ja, dat kan ook vega – die ideaal is als voorgerecht bij een etentje. Makkelijk te maken en het ziet er prachtig uit. Laat de walnoten niet weg, die maken het echt af!


voor 4

2 el appelsap

2 el appelazijn

1 el rietsuiker

4 el olijfolie

2 takjes citroenmelisse

50 g gepelde walnoten

1 tl appelstroop

1 el suiker

1 komkommer

1 flinke rettich

1 groene appel

zout, peper


1. Klop in een kommetje het appelsap met de azijn, suiker en olijfolie tot een dressing. Trek de blaadjes van 1 takje citroenmelisse los, snijd ze fijn en roer door de vinaigrette. Breng op smaak met zout en peper. 2. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Meng in een kommetje de walnoten met appelstroop, suiker en een snufje zout en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster 10 min. in de hete oven. 3. Was de komkommer en snijd in dunne plakjes. Schrap de rettich en snijd in flinterdunne plakken (dit kan bijvoorbeeld op de dunne stand van een handrasp, of met een groot, heel scherp mes). Was de appel, boor het klokhuis er met een appelboor uit en snijd de appel eveneens in flinterdunne plakken. Verdeel alle plakken dakpansgewijs over een grote schaal en druppel de vinaigrette erover. 4. Hak de walnoten grof en strooi over de carpaccio. Trek de blaadjes van het resterende takje citroenmelisse los en strooi erover; serveer direct.


© foto’s: Yarunivstudio@Freepik.com


Dit recept is afkomstig uit ons boek KOCH! De Duitse Vegetarische keuken, hier te koop.


0 comments

Comments


bottom of page