top of page
Aagje Blok

Aagje maakt... Lebkuchen-Milch,


oftewel kruidige chocolademelk


5 februari: Warmetruiendag! We kunnen dit jaar onze collega’s niet ‘verrassen’ met onze rare warme truien, de huisgenoten zijn de klos. Maar thuis ben je wèl in de gelegenheid deze overheerlijke Lebkuchen-Milch te maken, al dan niet gehuld in een lekker warme trui, en daar kan choco uit de automaat echt niet tegenop!


Lebkuchen zijn heerlijk zachte, kruidige koeken die in Duitsland in de weken voor kerst worden gegeten. Ze zijn in Nederland moeilijk te krijgen, maar met dit specerijenmengsel geef je je chocolademelk toch iets van die onweerstaanbare smaak mee.


voor 2-3

voor het Lebkuchen-aroma: 10 g kaneelpoeder 5 g gemalen kruidnagel 5 g gemalen piment 5 g gemalen kardemom 2 g anijspoeder snufje nootmuskaat

voor de chocolademelk:

2 tl suiker 500 ml melk 100 g chocolade


1. Meng de specerijen voor het Lebkuchenaroma. Doe ze in een steelpan en roer ze samen met de suiker en 2 tl koud water tot een glad papje. Giet al roerend de melk erop en breng op laag vuur aan de kook. Neem van het vuur. 2. Laat de melk 15 min. staan om in te trekken. Hak de chocolade klein, doe bij de melk en verwarm al roerend op laag vuur tot de chocolade volledig is gesmolten. Giet in 2 flinke mokken en serveer. [LT]


Dit recept komt uit Koch! Vegetarisch, te koop bij de (online) boekhandel,

ISBN 9789462501393.


foto: contrse@depositphotos

0 comments

Comments


bottom of page