Aangezien ons boek Koch! Duitse keuken anno nu al een tijdje is uitverkocht, willen we jullie op deze plek de favorieten daaruit niet onthouden. Vandaag maken we de Kräuterpfannkuchen oftewel kruidenpannenkoekjes – het is namelijk Pannenkoekendag! In het boek vullen we ze met heerlijke Pfifferlingen, oftewel cantharellen, maar omdat het nog geen Pfifferlingentijd is, doen we het vandaag met gewone paddenstoelen naar keuze.
voorgerecht voor 4
voor het beslag: 100 g bloem 150 ml melk 1 ei, snufje zout 1 el gladde peterselie, fijngesneden 2 el daslook, kleingesneden 4 stengels daslook met blad, ter garnering
voor de vulling: 2 sjalotjes 1 teen knoflook 2,5 el boter 2 el bloem 200 ml kruidenbouillon 200 ml melk 300 g stevige paddenstoelen, goed schoongemaakt (als ze in het seizoen zijn: Pfifferlingen, oftewel cantharellen) peper, zout
1. Maak het beslag voor de pannenkoekjes door alle ingrediënten goed met elkaar te mengen. 2. Bereid de vulling: snipper de sjalotjes en knoflook. Smelt 1 el boter in een pan en bak daarin sjalot en knoflook glazig. Voeg de bloem toe en bak kort mee. Giet al roerend de bouillon en melk erbij en breng zachtjes aan de kook; breng op smaak. 3. Smelt in een andere pan 1 el boter en bak daarin ca. 8 min. op hoog vuur de paddenstoelen (al het vocht moet verdampt zijn). Breng op smaak met zout en peper, neem van het vuur en schep voorzichtig door de ragout in de eerste pan. Houd warm. 4. Smelt de resterende boter in de koekenpan en bak van het beslag 4 dunne pannenkoeken. Vul ze met de ragout en klap dicht; garneer met de daslookstengels. Je kunt er ook buideltjes van vormen; bind deze dan met daslookstengels of een touwtje dicht (zie foto). [LT]
Dit recept verscheen eerder in ons boek KOCH!Duitse keuken anno nu, dat helaas is uitverkocht.
Foto: © Soekaphoto@depositphotos.com
Kommentare