Oftewel: aardappeltorentjes
Vandaag doen we aardappel op chic – ja, ook dat kan met aardappel. Deze torentjes zijn ideaal als je tijdens een etentje indruk wilt maken op je gasten. Makkelijk, snel klaar en heel lekker!
voorgerecht
voor 4 torentjes
300 g krieltjes
½ limoen
125 g crème fraîche
2 el kleingesneden dille
1 teentje knoflook
2 el kleingesneden bieslook + 8 sprieten (heel)
50 g gezouten boter
100 g garnalen
100 g zalm
zout, peper
4 serveerringen
1. Kook de aardappeltjes gaar in een pan water met een snuf zout; dit vergt ca. 25 min. Boen ondertussen de limoen schoon, rasp de schil en pers het sap uit. Roer sap en rasp glad met de crème fraîche, voeg de dille toe en breng krachtig op smaak met zout en peper. Houd voor de decoratie een paar garnalen apart, en wat kleine sliertjes zalm; snijd de rest zo fijn mogelijk en meng door elkaar – je wilt dat het bijna op kaviaar lijkt.
2. Giet de aardappelen af, en stamp of prak ze fijn. Meng de bieslook en de boter erdoorheen en roer tot een mooie, gladde puree. Zet op elk bord een serveerring en verdeel de puree erover.
3. Verdeel vervolgens het garnaal-zalmmengsel over de torentjes, schep de crème fraîche erover en garneer elk torentje met de achtergehouden hele garnalen en fliebertjes zalm. Til de ringen eraf, op elk torentje twee sprietjes bieslook en serveer.
foto © aagjeblok
Comments