Kalter Hund is net als de Nederlandse arretjescake een echte klassieker, gemaakt van chocolade en (oude) koekjes. Nee, niet van hond gelukkig; die naam dankt deze toet aan de textuur die de chocolade krijgt als de Hund uit de koelkast op tafel komt – net de neus van een hond. Kalter Hund is behoorlijk machtig, dus serveer 'm in dunne plakjes!
Nodig voor 1 cake
boter om in te vetten
450 g melkchocolade
150 g pure chocolade
150 g kokosvet (natuurvoedingswinkel)
200 ml slagroom
circa 250 g (oude) kaakjes
en: een langwerpige cakevorm
1. Vet de cakevorm rondom in met een klein beetje boter en bekleed de vorm vervolgens met bakpapier.
2. Snijd de beide chocoladesoorten en het kokosvet in blokjes en doe ze in een pan. Giet de slagroom erop. Verwarm al roerend op heel laag vuur tot het mengsel volledig vloeibaar is en geen klontjes meer te zien zijn.
3. Schep koekjes en chocolademengsel om en om in de cakevorm (zie foto); begin en eindig met een laag chocolade. Je kunt de koekjes ook in stukken breken.
4. Zet de Kalter Hund minimaal 5 uur maar liever nog een hele nacht in de koelkast. Maak de zijkant de volgende dag voorzichtig los van de vorm, stort de cake op een bord en trek het papier eraf. Serveer koud (en in kleine porties!).
Tip
Voeg aan de chocolade wat geraspte sinaasappelschil toe.
© foto Stefanie B | fotolia
Comments