top of page
Aagje Blok

Aagje maakt Jollof Rice


Er zijn van die periodes dat je enorm behoefte hebt aan comfort food, maar eigenlijk geen tijd of zin hebt om daarvoor uitgebreid in de keuken te gaan staan. Je kunt natuurlijk iets bestellen, maar je kunt ook een boek van The Hairy Bikers openslaan, ware meesters in comfort food. Deze Jollof Rice komt uit een wat ouder boek, Mums still know best. Een populaire Afrikaanse schotel, die je met van alles kunt combineren.


Voor 4

1 el plantaardige olie

2 grote uien, gesnipperd

2 blikken tomatenblokjes (à 400 g)

4 verse tomaten, fijngesneden

1 rode peper, fijngesneden

85 g tomatenpuree

¼ tl cayennepeper of chilipoeder

1 tl kerriepoeder

1 laurierblad

1 takje tijm

1 bouillonblokje

225 g basmatirijst

zout en zwarte peper


1. Verhit de olie in een grote (hapjes/braad)pan en bak de uien op zacht vuur tot ze doorzichtig zijn. Doe de tomatenblokjes, de verse tomaten, rode peper en tomatenpuree erbij en breng op smaak met cayennepeper, zout en peper. Voeg daarna kerriepoeder, laurier en tijm toe en vervolgens 550 ml water. Verkruimel het bouillonblokje erover. Breng met de deksel op de pan aan de kook en laat het mengsel op een lage pit 20-30 min zachtjes garen.

2. Was de rijst en voeg die toe aan de pan. Breng alles weer aan de kook, verlaag de temperatuur weer en laat de rijst in 25-30 min gaar worden. Proef voordat je opdient of er nog extra zout of peper nodig is.


Je kunt dit gerecht combineren met een gekookt ei, een kippenpootje of een stukje vis of met wat gegrilde groentes.



0 comments

Related Posts

See All

コメント


コメント機能がオフになっています。
bottom of page