top of page
  • Aagje Blok

Aagje maakt... Hartige no-bake cheesecake met Hollandse garnalen



Nu het zowaar wat mooier weer lijkt te gaan worden wordt het weer tijd voor lekkere, snelle ‘buiten’-recepten: dingen die het leuk doen bij een picknick, op een tuinfeest, als extra bij een barbecue… Deze hartige no-bake cheese cake komt uit een leuk klein receptenboekje dat het Nederlands Visbureau een aantal jaren geleden uitgaf: KOOKBOEK de kleine smaakmaker. Daarin staan 15 heel verschillende recepten met Hollandse garnalen; we kiezen voor de  erwtjes & garnalen-cheese cake van Mathijs Vrieze. Heel origineel, nog nooit eerder maakten we een hartige cheese cake. Én het ziet er ook nog eens feestelijk en kleurrijk uit!


Voor 8 personen

75 g roomboter

100 g meergranen crackers (uit het ontbijtschap)

100 g hazelnoten

2 takjes rozemarijn

400 g doperwten (diepvries/van tevoren ontdooien!)

3 teentjes knoflook

200 g verse roomkaas

200 ml slagroom

100 g Hollandse garnalen

half bakje tuinkers

1 biocitroen (rasp de schil)

zout en peper (grof gemalen)


1. Smelt de roomboter in een steelpannetje. Maal de meergranen crackers en de hazelnoten grof in de keukenmachine en roer door dit kruim 2 takjes fijngesneden rozemarijn en de gesmolten boter. Bekleed de bodem en zijkanten van een ronde springvorm met bakpapier. Verdeel de mix over de bodem en druk goed aan met een lepel.

2. Klop in een mengvorm de slagroom luchtig tot yoghurtdikte. Houd een handje ontdooide doperwten apart voor de garnering. Maal de rest van de doperwten met de teentjes knoflook en verse roomkaas fijn in de keukenmachine. Spatel het roomkaas-mengsel voorzichtig door de slagroom en roer ook de helft van de geraspte citroenschil erdoor. Breng op smaak met grof gemalen zout en peper.

3. Verdeel het romige groene cheese cake-mengsel over de krokante bodem in de springvorm. Laat de cheese cake minstens drie uur opstijven, afgedekt in de koelkast.

4. Verwijder de springvorm en het bakpapier en garneer de hartige cheese cake voor het serveren met doperwten, tuinkers, wat geraspte citroenschil en Hollandse garnaaltjes. Bestrooi met grof gemalen zout en peper. Snijd in parten met een groot warm en nat mes.


Op https://youtu.be/FtHQ2v5n7V8 kun je Mathijs himself de cheesecake zien maken. Easypeasy!


 

0 comments

Related Posts

See All

Comments


bottom of page