top of page
Aagje Blok

Aagje maakt... gele viscurry


Woensdag kochten we een pot gele curry pasta bij Amazing Oriental (zie blog van 17.2 voor onze top-10!). Vandaag maken we daarmee een makkelijke viscurry. Een aantal van de overige ingrediënten die je daarvoor nodig hebt, kun je gelijk op hun site meebestellen.


Voor 2 personen 1 el plantaardige olie 1 grote ui, gesnipperd 1 stukje verse gember (± 2 cm) 1 tl nigella- of uienzaad halve bloemkool 1 winterwortel 2 el gele currypasta 1 el X.O.-saus 200 ml kokosmelk 250 g kabeljauwhaas zout en peper

eventueel extra: 2 vastkokende aardappels, rijst of naan


1. Verhit de olie in een diepe hapjespan en fruit daarin de kleingesneden ui tot die begint te karamelliseren. Rasp de gember en voeg die samen met het nigellazaad toe. 2. Snijd de bloemkool in kleine roosjes en de winterwortel in kleine blokjes. Bak ze beide kort mee. 3. Voeg de currypasta en de X.O.-saus toe, bak die eventjes mee en blus alles af met de kokosmelk. Laat met een deksel op de pan in 15 min. zachtjes gaar worden. 4. Voeg de in stukken gesneden kabeljauw toe en verwarm die nog 5 min. mee. 5. Breng indien nodig op smaak met zout en peper.


De curry kun je serveren met witte rijst, naan of voeg voor wat extra vulling bij stap 2 twee in blokjes gesneden aardappel toe. [LT] Foto: © Martin Turzak@Adobestock.com

0 comments

댓글


bottom of page