Dit is een ideaal recept om een keer op een zondag bijvoorbeeld te maken en een paar dagen op voorraad te hebben. Deze geroosterde uien zijn heerlijk door een maaltijdsalade of pastasaus, als koude begeleiding van een stukje oude kaas, of om een Flammkuchen mee te maken: deeg, een laag crème fraîche met verse kruiden en knoflook, deze uien erover, een paar ansjovisjes erop en klaar is kees!
3 grote (rode) uien
2 el olijfolie
1 el bruine basterdsuiker
2 el balsamico
zout, peper
1. Verwarm de oven voor op 170 ºC. Snijd de uien in dunne ringen en meng die in een kom met de olie, suiker, balsamico, uien en ruimschoots peper.
2. Spreid de uien in een enkele laag uit op een bakplaat. Rooster ze in de oven tot ze mooi bruin en gaar zijn – dit duurt circa 45 min.
3. Neem uit de oven en verwerk verder, of laat afkoelen.
Nog een optie: maak er een saus van door 4 el bouillon aan de gare uien toe te voegen, een scheut port of wijn, een paar naaldjes rozemarijn en het geheel, terwijl je het verwarmt, te binden met een klein beetje maïzena.
© foto uitgeverij aagje blok
Commenti