top of page
Aagje Blok

Aagje maakt: daslookzout



Vier de lente!


Door het mooie weer van de afgelopen weken weer volop aanwezig in de tuin: daslook! We gaven je hier eerder al een recept voor een lekkere daslookpesto, maar wist je dat je er ook aromatisch zout mee kunt maken? Heerlijk voor op een (paas)eitje, over de asperges, bij een stukje vis… Bijkomend voordeel: langer houdbaar, dus langer genieten van je daslook.


Nodig voor 2 potjes met ca. 220 ml inhoud


200 g daslook 300 g grof zeezout geraspte schil van 1 limoen bakpapier


1. Snijd de steeltjes van de daslook. Was de blaadjes, droog ze goed in bijvoorbeeld een slacentrifuge en snijd ze kleiner. Maal de daslook, samen met het zeezout en de limoenschil, fijn in een keukenmachine of iets als een magic bullet.

2. Verhit de over voor tot 80 °C. Leg een vel bakpapier op een bakplaat en spreid het mengsel erover uit. Laat het zout in de oven ca. 2 uur drogen. Neem het uit de oven en laat goed afkoelen.

3. Vul goed schoongemaakte potjes met het zout. Ook leuk als kadootje! [LT]




Foto: © Nida Degutiene@shutterstock.com



0 comments

Comments


bottom of page