top of page
Aagje Blok

Aagje maaakt... Bierfleisch mit Apfelspalten 



De herfst is begonnen en onze oosterburen proberen weer bij te trekken van het Oktoberfest. Een groots festijn waar het bier rijkelijk vloeit, maar ook volop traditionele Duitse gerechten worden geserveerd – en nee, niet alleen maar braadworst! Bijvoorbeeld ook deze crowd pleaser: stoofvlees met appel en Altbier. En juist de appeltjes maken deze stoofschotel anders dan de Nederlandse variant.

 

voor 4 eters


2 uien

750 g bio-runderlappen

2 teentjes knoflook

1 snee volkorenbrood

2 zure appeltjes

50 g boter

zout, peper

300 ml Altbier*

1 el grove mosterd

1 el rodewijnazijn

3 takjes (citroen)tijm

1 laurierblad

2 el bruine basterdsuiker

 

1. Pel de uien en snijd ze in niet te fijne stukken. Snijd het vlees in blokjes. Pel en snipper de knoflook. Verwijder de korstjes van het brood en verdeel de rest in kleine blokjes. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in partjes.

2. Smelt de boter in een ruime pan en bak daarin het vlees rondom aan; neem het uit de pan en bestrooi met zout en peper. Bak in het achtergebleven braadvet de uien en knoflook; voeg brood, appel, bier, mosterd, azijn, tijm, laurier en suiker toe. Meng goed en breng aan de kook.

3.  Zet het vuur laag, leg het vlees in de pan en laat 2,5 tot 3 uur stoven; breng dan nogmaals op smaak met zout en peper. Lekker met bijvoorbeeld aardappelpuree en geroosterde worteltjes.

 

*Altbier is donker bier met een wat bittere smaak. Je kunt het vervangen door ander donker bier, als het maar niet te zoet is.

 

Dit recept is afkomstig uit ons boek KOCH! Duitse keuken anno nu dat helaas niet meer leverbaar is.


Foto: © Uitgeverij Aagje Blok

 

0 comments

Related Posts

See All

Commentaires


bottom of page