Het lijkt wel voorjaar en in de tuin komt de daslook al tevoorschijn. Aagje is dol op dit kruid en kan niet wachten om daar over een paar weken deze koude erwtjessoep mee te maken. Heel wat anders dan z’n winterse warme neefje, echt een heerlijk fris voorjaarssoepje!
voor 4 1 rode ui 2 knoflookteentjes 1 el zonnebloemolie 400 g verse erwten 800 ml warme groentebouillon 150 g dikke Griekse yoghurt 2 el pijnboompitten 2 el kleingesneden daslookblad 75 ml olijfolie 100 g hüttenkäse zout, peper
1. Pel de ui en knoflook, snijd heel fijn en bak op middelhoog vuur glazig in de zonnebloemolie. Doe de erwten erbij en bak ze kort mee; blus af met de bouillon en laat circa 8 min. zachtjes pruttelen. Neem van het vuur en laat afkoelen. 2. Pureer het erwtenmengsel met een staafmixer en strijk door een zeef. Roer de yoghurt erdoor en breng op smaak met zout en peper. Zet vervolgens 30 min. in de diepvries om goed koud te worden. 3. Rooster de pijnboompitten goudbruin in een droge koekenpan; zet weg. 4. Doe de daslook met de olie in een blender en pureer. 5. Schep de soep in mooie glaasjes of kommetjes, schep de hüttenkäse erop en garneer met pijnboompitten. Druppel wat daslookolie erover en serveer. [LT]
Foto: © Kiian Oksana@Shutterstock.com Dit recept komt uit ons boek Koch! Vegetarisch, te koop bij de (online) boekhandel, ISBN 9789462501393.
Comments