Zo lekker, al dat zomerfruit! Inmiddels zitten er weer frambozen aan de struik, dus daar maken we gelijk een frambozen-choco-clafoutis mee. Snel, heel makkelijk en een leuke variant op de welbekende pruimen- of kersenclafoutis.
voor 6-8 personen
250 g verse frambozen
200 g pure chocola in stukjes
125 g bloem
100 g suiker
250 ml melk
125 ml room
6 eieren, losgeklopt
2 tl vanille-extract wat boter om in te vetten 1. Verwarm de oven voor op 190 °C. Vet een niet te ondiepe quiche- of pievorm van 24 cm ø licht in met wat boter en verdeel de frambozen over de bodem.
2. Mix in een keukenmachine chocola, bloem en suiker tot de chocola heel fijn is (pulse). Voeg melk, room, eieren en vanille-extract toe en meng nog eens goed. Giet dit mengsel over de frambozen.
3. Bak de clafoutis 35 min in het midden van de oven, totdat hij gestold en bovenop een beetje krokant is. Serveer warm met een bolletje vanille-ijs, of afgekoeld met wat slagroom. [LT]
Comments