top of page
Aagje Blok

frambozenclafoutis

Updated: Sep 13, 2020


Zo lekker, al dat zomerfruit! Inmiddels zitten er weer frambozen aan de struik, dus daar maken we gelijk een frambozen-choco-clafoutis mee. Snel, heel makkelijk en een leuke variant op de welbekende pruimen- of kersenclafoutis.

voor 6-8 personen

250 g verse frambozen

200 g pure chocola in stukjes

125 g bloem

100 g suiker

250 ml melk

125 ml room

6 eieren, losgeklopt

2 tl vanille-extract wat boter om in te vetten 1. Verwarm de oven voor op 190 °C. Vet een niet te ondiepe quiche- of pievorm van 24 cm ø licht in met wat boter en verdeel de frambozen over de bodem.

2. Mix in een keukenmachine chocola, bloem en suiker tot de chocola heel fijn is (pulse). Voeg melk, room, eieren en vanille-extract toe en meng nog eens goed. Giet dit mengsel over de frambozen.

3. Bak de clafoutis 35 min in het midden van de oven, totdat hij gestold en bovenop een beetje krokant is. Serveer warm met een bolletje vanille-ijs, of afgekoeld met wat slagroom. [LT]



0 comments

Comments


bottom of page