top of page
Aagje Blok

Aagje bakt: bananencake


Het is Wereldbananenbrooddag! Wist je niet, hè.... maar wij zijn vandaag een beetje dwars en maken gewoon een bananencake. Want als je niet oppast, heet alles bananenbrood, en dit is toch echt een fijn tuttige bananencake. Is het je te saai? Gooi er dan nog wat noten door, stukjes chocolade, wat geraspte citroenschil of kleingesneden gekonfijte gember. En ook dat laatste is reuze tuttig, maar wel heel lekker!


voor 1 cake


3 heel rijpe bananen (hoe rijper, hoe beter – ca. 225 g vruchtvlees)

1 tl citroensap

3 eieren

100 g lichtbruine basterdsuiker

150 ml zonnebloemolie

275 g zelfrijzend bakmeel

1 tl bakpoeder


1. Verwarm de oven voor op 180 ºC. Vet een cakevorm in, bestuif met wat bloem en klop het teveel aan bloem eruit.

2. Prak de bananen en meng het citroensap erdoor. Doe in een ruime kom en voeg de eieren, suiker en olie toe. Klop los met een garde.

3. Zeef het bakmeel en de bakpoeder erboven en schep om tot alles is vermengd. Giet in de cakevorm en bak 45-50 min.; een satéprikker die je erin steekt, moet er droog uitkomen. Neem uit de oven en laat 10 min. in de vorm afkoelen. Stort de cake op een rooster en laat verder afkoelen.


© foto uitg. aagje blok



0 comments

Comments


bottom of page