top of page
Aagje Blok

Aagje bakt... Asperge- & geitenkaastaart


Gisteren was het World Baking Day, dus... Niet dat we nou ooit een excuus nodig hebben om te bakken, maar toch. Vandaag weer eens iets hartigs, met dé seizoensfavoriet van dit moment: asperges. Het wordt de hartige taart met asperges & geitenkaas uit What’s cooking – Baking van Emma Patmore. voor 6 personen 250 g kant-en-klaar hartig taartdeeg 250 g asperges (wit, of groen voor als je een wat kleurrijker geheel wilt) 1 el plantaardige olie 1 rode ui 200 g zachte geitenkaas zonder korst 25 g gehakte hazelnoten 2 losgeklopte eieren 4 el room zout & peper

1. Rol het deeg uit op een licht met bloem bestoven aanrecht en bekleed er een quichevorm van 24 cm doorsnee mee. Prik met een vork gaatjes in het deeg en zet de vorm een half uur in de koelkast. 2. Bekleed het deeg met een ruime hoeveelheid bakpapier en vul de vorm tot de rand met keramische bakbonen of gedroogde peulvruchten. Bak de quiche ‘blind’ gedurende 15 min. in een voorverwarmde oven op 190 °C. 3. Verwijder het bakpapier en de bakbonen en bak de quiche nog eens 10 min. 4. Kook de asperges 5 minuten, laat ze uitlekken en snijd ze in stukken van ± 5 cm. 5. Verhit de olie in een kleine koekenpan en bak de ui tot die glazig is. Vul de quiche met de gebakken ui, asperges en hazelnoten. 6. Mix de kaas, eieren en room tot een gladde massa, met de hand of in een keukenmachine als de kaas erg stevig is. Breng op smaak met peper en zout en giet dit mengsel over asperges, ui & hazelnoten. 7. Bak de quiche nog eens 15 minuten op dezelfde temperatuur. Serveer ’m warm of koud. [LT]

foto: © sea and trees


0 comments

Comments


bottom of page