Cake van appelmoes? Het klinkt misschien brrr, maar is enorm lekker, én snel gemaakt, en ook nog eens lichter dan een gewone appeltaart of -cake. Dit recept is bovendien zo ongelooflijk makkelijk, dat je deze cake ook kunt maken als je zelden of nooit bakt. Heus. Met zelfgemaakte appelmoes is het helemaal een feestje, maar je zult ons niet horen als je gewoon een pot neemt.
voor ca. 10 stukken
125 g tarwebloem
1 tl bakpoeder
½ tl kaneelpoeder
snufje kruidnagelpoeder
snufje gemberpoeder
50 g boter of margarine, in vlokjes
125 g bruine basterdsuiker
1 ei, losgeklopt
50 g wal- of pecannoten, grof gehakt
75 g rozijnen
150 g appelmoes
poedersuiker voor het bestuiven
1. Verwarm de oven voor op 180 ºC en bekleed een vierkante vorm, zoals een brownievorm, met bakpapier. Zeef boven een kom de bloem en het bakpoeder en voeg kaneel, kruidnagel en gemberpoeder toe. Werk de boter erdoor, voeg de basterdsuiker en het ei toe en meng dooreen.
2. Voeg de noten, rozijnen en appelmoes toe en roer goed om; giet in de voorbereide vorm en strijk glad.
3. Bak de cake 45-50 min.; als je een satéprikker erin steekt, moet deze er droog uit komen. Neem uit de oven en laat afkoelen. Bestuif rijkelijk met poedersuiker en serveer in blokjes.
© foto casanisa@shutterstock
Commentaires